Начин на приготвяне
Заешкото се оставя за 3-4 часа накиснато във вода (или цяла нощ). След това се измива и се нарязва на порции. Лукът се почиства и се нарязва на полумесци. Заедно с малко сол се стрива.
Морковът се нарязва на колелца. В така се слагат лукът, морковът и олиото. Нареждат се парчетата месо.
1 с.л. от брашното се размива в малко вода и се налива в тавата. Добавят се с бирата и водата. Течността трябва да покрива 2/3 от месото, ако е необходимо повече вода - долейте.
Ако ви се струва че ще е много - не наливайте всичката (зависи от обема на тавичката). Слагат се дафиновият лист, черният пипер и солта. Слага се алуминиево фолио и се пече 90 минути на 270 градуса.
След това се маха фолиото и се добавят доматеният сок и останалото брашно (1 с.л.) с червения пипер, размити с вода. Пече се още 30 минути. Преди сервиране се поръсва с магданоз.