Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Въздушен кекс със смокини

Въздушен кекс със смокини

Въздушен кекс със смокини
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Толкова лек и толкова ароматен, че докато се обърнете, направо е излетял от чинията"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 40 г
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 1 бр.
  • сладко от цели смокини - 1 бурканче
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се темперират и се разбиват със захарта. Млякото и маслото се затоплят и се добавят към сместа.

Постепенно се добавя и брашното, с бакпулвера и ванилията, докато добие консистенция на кексово тесто. Изсипва се вече готовата смес, в намазнена и набрашнена форма.

Плодовете се изваждат от бурканчето, внимателно се овалват в галета и се набождат в кекса.

Сока от сладкото се омесва с малко галета, на трохи и се поръсва върху сладкиша. Пече се до готовност чрез проверка с клечка до сухо.

Поднесете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: