Точена торта с червени рози

08/02/2017
"Наистина майсторско изпълнение, което заслужава аплодисменти! А сега, след като вече знаете как се прави, е ваш ред "
Приготвяне255 мин.
Готвене145 мин.
Общо400 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 745
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатове: Сместа от яйцата с 1 ч. чаша захар, 50 грама краве масло, 3 супени лъжици мед, 2 ч. лъжици какао и 2 ч. лъжици хлебна сода варим на водна баня около 10 минути при непрекъснато бъркане докато се увеличи обема на сместа 4 - 5 пъти. Като изстине омесваме сместа с трите чаени чаши брашно. Оставяме тестото да престои в хладилник около 2 часа.

След което го разделяме на седем равни топки. Всяка топка разточваме на кръг с дебелина 2 мм. Подготвяме си подходящи тави със същия диаметър, като на разточените топки, като ги набрашняваме леко. Печем блатовете в загрята на 180 градуса фурна до златисто. След като са готови изпечени блатовете ги оставяме да поизстинат, след което с четчица ги почистваме от залепналото по тях брашно.

Крем А: Разбъркваме 1 яйце, 2 супени лъжици брашно, 1 супена лъжица нишесте, 1 ч. чаша захар, след което сместа я прибавяме към врящото 1 литър прясно мляко.

Крем Б: Маргарин Калиакра 500 г разбиваме до бяло. След което го прибавяме към поизстиналия крем А. Разбъркваме много добре с тел сместа. Трябва да се получи гладка еднородна смес, като маргаринът не трябва да се отлага по стените на съда.

Сглобяване на точената торта: Нареждаме седемте блата в подходящ поднос, като между всеки блат трябва да има равно количество крем. Оставяме крем и за най-отгоре на тортата, и за отстрани. Сглобената вече торта я оставяме на хладно за 24 часа. По този начин тортата стяга, блатовете омекват и поемат от крема. След като изтекат 24 часа тортата е вече стегнала и можем да изрежем с хубав нож неравностите на блатовете, като оформим хубав кръг на тортата.

Захарни декорации за тортата: Захарното тесто го разделяме на две големи и една малка топка. Големите топки омесваме добре в червен и кафяв цвят, а малката топка не я оцветяваме. Червения цвят получаваме с гел боята, а кафявия цвят при омесване с какаото. От червеното захарно тесто правим малки розички.

Всяка една розичка се сглобява на клечка за зъби и се оставя да съхне забодена на картон за яйца. Кафявата топка, омесена с какаото, и не оцветената топка ги прибираме в малка торбичка, от тях, след като е сглобена тортата, ще се правят листенца и надпис.

Украсяване на точена торта: Поръсваме хубаво тортата със смлени орехови ядки. На водна баня разтапяме леко течен шоколад и с лъжица нашарваме отгоре тортата докато се получи голяма решетка. Оставяме течния шоколад да стегне и междувременно изработваме листенца от кафявото захарно тесто. Като е вече стегнал шоколадът нареждаме кафявите листенца и предварително направените червени рози. За надписа на тортата използваме малката бяла топка захарно тесто .

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар