Начин на приготвяне
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват много добре, докато се получи пухкав бял сняг. Отделят се.
В дълбока купа се слагат жълтъците и се разбиват със захарта. Сипва се прясното мляко или водата и постепенно се добавя пресятото брашно и бакпулвер. Добавя се ванилията. Отново се разбърква.
Разбитите на пухкав сняг белтъци се добавят при тази смес и се объркват много добре с шпатулка.
Пече се на 200 градуса за около 20 минути или до готовност. Броят на блатовете се определя според вашето желание, в случая аз направих 3 броя.
Прави се кремът. Маслото трябва да е на стайна температура. Разбива се с пудрата захар, докато се поеме.
В отделен съд се разбива сметаната според указанието на опаковката. И на 3-4 пъти се добавя към масления крем.
Готовите блатове първо се сиропират с прясното мляко. Ако блатът ви идва дебел, разделете го на две. Маже се с крема (трябва да се намаже твърде голям слой, тъй като пухкавият пандишпан също попива от крема. В случая аз не намазах достатъчно, но все пак се получи добре). И така се процедира и с останалите блатове.
Цялата торта се намазва обилно със сметаната и с шприц се правят розичките, като се почва отвътре - навън. Поръсва се с пръчиците.