Начин на приготвяне
Изчистения и измит лаврак поръсете със сол отвътре и отвън. Пригответе си лист хартия за печене за всяка риба, с такава големина, че да може след малко рибата да се завие.
Поставете всяка риба върху лист хартия, а под нея сложете 3-4 шайби лук. Вътре в рибата капнете малко зехтин и сложете 2-3 кръгчета лимон и накълцан пресен лук. Поръсете с копър и черен пипер.
Направете няколко резки по гърба и в прорезите капнете малко зехтин. Увийте лаврака в хартията хлабаво.
През това време загрейте фурната. Сложете рибата с хартията в тава да се пече на 200 градуса за 20 минути с вентилация, а след това отвийте, по-скоро изрежете с ножица и отстранете горната част на хартията.
Запечете лаврака за още 20 минути.
Коментари