Начин на приготвяне
Почистете лаврака, измийте го и го подсушете с кърпа.
Почистваме зеленчуците, измиваме ги и нарязваме сладките картофи, картофите, лука и патладжана с кората, както са на снимката.
Поставете хартията за печене върху тавата и подредете рибата и зеленчуците.
Направете марината от соевия сос, зехтина, сок от половин лимон, нарязания магданоз, чилита и чесъна на прах.
Лавракът се реже на четири места.
Намажете рибата и зеленчуците с марината - рибата отвътре и в нарязаните части.
Напълнете нарязаните части със сладките картофи.
Покрийте с алуминиево фолио и печете рибата на 200 °C за половин час.
Отстранете алуминиевото фолио, увеличете температурата на 250 °C и печете още 15 минути.
Лавракът в зеленчуци е готов.