Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак в зеленчуци

Лаврак в зеленчуци

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Лаврак в зеленчуци
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"На този лаврак липсва само чаша бяло вино!"

Необходими Продукти

  • лаврак - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • сладки картофи - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • магданоз
  • соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • чили
  • чесън на прах
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лаврака, измийте го и го подсушете с кърпа.

Почистваме зеленчуците, измиваме ги и нарязваме сладките картофи, картофите, лука и патладжана с кората, както са на снимката.

Поставете хартията за печене върху тавата и подредете рибата и зеленчуците.

Направете марината от соевия сос, зехтина, сок от половин лимон, нарязания магданоз, чилита и чесъна на прах.

Лавракът се реже на четири места.

Намажете рибата и зеленчуците с марината - рибата отвътре и в нарязаните части.

Напълнете нарязаните части със сладките картофи.

Покрийте с алуминиево фолио и печете рибата на 200 °C за половин час.

Отстранете алуминиевото фолио, увеличете температурата на 250 °C и печете още 15 минути.

Лавракът в зеленчуци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: