Начин на приготвяне
Почистения лаврак осолявам и поръсвам с микс пипер . В коремчетата подреждам нарязани парчета лимони и от зелените подправки.
В подходяща тава постилам дъното с хартия за печене, намазвам със зехтин и подреждам стръкове от зелените подправки.
Върху тях подреждам рибата, подреждам около нея чери доматчета, каперси, глави чесън, срязани на две.
Поливам рибата с изцедения лимон, с розето и отново със зехтин.
Поръсвам с пушен червен пипер, завивам с алуминиево фолио и мятам във фурната на 200°C . След около 45 мин отстранявам фолиото и допичам рибата на фурна до приятен загар .
Поднасям лаврак на фурна със свежи резени лимон и отново зелени билки.
Ако обичаш да хапваш лаврак, опитай непременно и другите ни рецепти за лаврак печен на скара или лаврак на тиган.