Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Лаврак с карофки

Лаврак с карофки

Sophie ZidarovaSophie Zidarova
Новак
119121223
Лаврак с карофки
Снимка: Sophie Zidarova
1 / 2
24/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Онази, които обичат риба, ще оценят рецептата, а останалите - опитайте и ще разберете какво изпускате"

Необходими Продукти

  • лаврак - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • чесън - сух
  • подправка за риба
  • девесил - сух или пресен -
  • морска сол
  • за гарнитурата
  • картофи - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате добре почистената риба Лаврак.

Слагате хартия за печене на дъното на тавата. Леко може да намажете с масло.

Нареждате рибките, осолявате с морска сол внимателно, тъй като рибата все пак е солена. Затова аз слагам солта върху пергамента (хартия за печене).

Поръсвате с подправка за риба и може да добавите девесил - пресен или сух. В Рибната подправка на Пикантина се съдържа, но ако обичате можете да добавите и още.

Поръсвате със сух чесън и слагате масалце между коремчетата на рибките и отгоре на кожата.

Слагате тавата във фурната и печете на 180-220 градуса, като следите по кожата на рибата. Когато стане хрупкава и златиста - рибата е готова.

За гарнитурата в този случай аз направих пържени картофки.

Използвах няколко картофа - нарязани подобаващо за пържене и изпържих в малка тенджерка.

Поръсих отстрани в чинията с лек докоративен ефект.

Надявам се да Ви хареса!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: