Начин на приготвяне
Измивате добре почистената риба Лаврак.
Слагате хартия за печене на дъното на тавата. Леко може да намажете с масло.
Нареждате рибките, осолявате с морска сол внимателно, тъй като рибата все пак е солена. Затова аз слагам солта върху пергамента (хартия за печене).
Поръсвате с подправка за риба и може да добавите девесил - пресен или сух. В Рибната подправка на Пикантина се съдържа, но ако обичате можете да добавите и още.
Поръсвате със сух чесън и слагате масалце между коремчетата на рибките и отгоре на кожата.
Слагате тавата във фурната и печете на 180-220 градуса, като следите по кожата на рибата. Когато стане хрупкава и златиста - рибата е готова.
За гарнитурата в този случай аз направих пържени картофки.
Използвах няколко картофа - нарязани подобаващо за пържене и изпържих в малка тенджерка.
Поръсих отстрани в чинията с лек докоративен ефект.
Надявам се да Ви хареса!