Начин на приготвяне
Картофите се измиват и обелват. След като картофите са обелени се нанизват на метален или дървен шиш.
Картофите се режат с нож спираловидно, като се върти шишът. След като е нарязан спираловидно картофът се изважда внимателно от шиша.
Леко се отварят картофите. Същото се повтаря и с другите картофи. Морковът се реже на резенчета, а лукът на кръгчета. Лимонът се реже на кръгчета.
Част от нарязаните моркови се слагат в резенчетата на картофите. След което картофите се прехвърлят в тава, която е застлана с хартия за печене. Останалите моркови, лука и нарязаният лимон се редят около картофите.
Отгоре зеленчуците се поръсват леко с олио или зехтин. Подправят се с подправките . Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути.