Начин на приготвяне
Обелвате и нарязвате морковите на жулиенчета. Ако искате да не ви хрупат, може да ги бланширате на 5 минути, но аз лично обожавам леко хрупкавия им вкус.
В тиган с незалепващо покритие слагате кокосовото масло и когато загрее слагате морковите.
Посолявате, поръсвате с черния пипер и изстисквате съвсем мъничко лимон. Захлупвате тигана с капак, като периодично разбърквате.
Морковите променят цвета си, стават по-жълтеникави. Когато променят цвета може да ги отстраните от котлона. Не ги оставяйте да се изпържат, идеята е леко да се задушат. Изсипвате ги в подходящ съд и ги оставяте настрани.
В същия тиган с мазнината слагате сьомгата. Аз първо я запечатвам от страната на кожата, но обратния начин е правилния, за да се запечатат соковете.
Преди да запечатате частта без кожата, поръсете с кориандър и изцедете останалия лимон. Преди сервиране поръсете с морска сол.
Вкуса на кориандъра, кокоса и лимона създават невероятна експлозия, която с удоволствие бих повтаряла отново и отново! Да ви е сладко!
Коментари