Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга с моркови на тиган със Средиземноморски вкус

Сьомга с моркови на тиган със Средиземноморски вкус

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Сьомга с моркови на тиган със Средиземноморски вкус
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 3
08/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ароматът на кориандъра, кокоса и лимона създават невероятна експлозия, която с удоволствие бихме повтаряли отново и отново!"

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 бр. филе
  • моркови - 2 големи бр.
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • морска сол
  • кориандър - на зърна
  • черен пипер
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате и нарязвате морковите на жулиенчета. Ако искате да не ви хрупат, може да ги бланширате на 5 минути, но аз лично обожавам леко хрупкавия им вкус.

В тиган с незалепващо покритие слагате кокосовото масло и когато загрее слагате морковите.

Посолявате, поръсвате с черния пипер и изстисквате съвсем мъничко лимон. Захлупвате тигана с капак, като периодично разбърквате.

Морковите променят цвета си, стават по-жълтеникави. Когато променят цвета може да ги отстраните от котлона. Не ги оставяйте да се изпържат, идеята е леко да се задушат. Изсипвате ги в подходящ съд и ги оставяте настрани.

В същия тиган с мазнината слагате сьомгата. Аз първо я запечатвам от страната на кожата, но обратния начин е правилния, за да се запечатат соковете.

Преди да запечатате частта без кожата, поръсете с кориандър и изцедете останалия лимон. Преди сервиране поръсете с морска сол.

Вкуса на кориандъра, кокоса и лимона създават невероятна експлозия, която с удоволствие бих повтаряла отново и отново! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Колкото и да не обичам сьомга при този и вид вероятно ще я пробвам. Чудесна снимка и чудесна рецепта!
08.02.2017 23:22
1
Покажи всички подкоментари
К.Илиянова
К.Илиянова
Сьомгата е страхотна !
08.02.2017 22:05
1
Покажи всички подкоментари