Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Сьомга на тиган с кафява захар и задушени бейби моркови

Сьомга на тиган с кафява захар и задушени бейби моркови

Сьомга на тиган с кафява захар и задушени бейби моркови
Снимка: Иван Борисов-Ванката
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Бърза, вкусна и здравословна вечеря от сьомга на тиган с морковена гарнитура"

Необходими Продукти

  • сьомга - 300 г котлет или филе (по избор)
  • кафява захар - 2 ч.л
  • сол - 1 щ
  • черен пипер - 1 щ
  • зехтин - 50 мл
  • За гарнитурата
  • бейби моркови - 300 г
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се измива и подсушава, след което се овкусява хубаво от двете страни със солта и кафявата захар.

Сипваме в тефлонов тиган 1-2 с.л. зехтин (не повече, понеже и сьомгата ни е доста мазна) и запържваме рибния котлет или филето сьомга от двете страни на по-силна температура за около 1 мин и 30 сек, след което намаляваме котлона и пържим на слаба температура още около 4-5 мин.

Готовата риба изваждаме върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина и поръсваме черен пипер.

За гарнитурата от бейби моркови разтапяме 1 с.л. масло в тиган и задушаваме морковите до пълно омекване, след което овкусяваме със сол и пресен копър.

Сьомга на тиган с кафява захар и задушени бейби моркови е идеална вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: