Начин на приготвяне
Смесваме маята със захарта и половината от водата и оставяме да шупне. Пресяваме брашното.
Оформяме в него кладенче, в което слагаме солта, зехтина, шупналата мая, останалата вода, нарязаните на ситно маслини и сушени домати и наситнената мащерка.
Месим 10-15 минути с миксер с помощта на приставките за тесто на средно висока степен. Тестото е готово, когато започне да се отделя от стените на съда.
Доомесваме на ръка с малко брашно - тестото трябва да стане меко и леко лепкаво. Оставяме го около 1 час да втаса и да удвои обема си.
В набрашнена тавичка оформяме тестото като правоъгълник и правим няколко напречни разреза отгоре.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 40 минути, в която сме сложили съд с вода. С помощта на парата, която се отделя, се получава страхотна коричка на хлебчетата.
След като извадим хляба от фурната, покриваме го с памучна кърпа.