Тиганички без яйца

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Тиганички без яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Тиганички без яйца, но с много мерак - чудесна закуска, хубав старт на деня!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 300 мл
  • сода - 2/3 ч.л.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • ванилия - 1 ч.л. ванилова
  • брашно - към 200 - 250 г
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимони - 2 с.л. лимонов сок или ябълков оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко, докато шупне, и го разбийте хубаво с оцета, маслото и ванилията.

Пресейте брашното, солта и бакпулвера и добавете към течната част.

Бъркайте с бъркалка само, колкото да се смеси - не прекалено дълго и не е нужна консистенция.

Оставете на топло да втаса за 15-20 минути и с втасването тестото ще се хомогенизира.

Загрейте малко мазнина в незалепващ тиган, гребвайте с намазнена лъжица от тестото и слагайте тиганичките без яйца да се изпържат.

При готовност от едната, тиганиците се обръщат и от другата с шпатула.

Тиганичките без яйца са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
46
32
21
10
Дай твоята оценка: