Начин на приготвяне
В продуктите съм посочила грамажа на тиквичките, след като вече са рендосани и отцедени от водата.
Вземете две-три тиквички, настържете ги на едро ренде, посолете ги и ги оставете да се отцедят от водата.
След това, когато ще слагате и останалите продукти, отцедете допълнително с ръце водата.
Смесете всички съставки, заедно с тиквичките и разбъркайте добре.
Загрейте тиган за палачинки на средна степен и с помощта на супена лъжица или такава за сладолед, слагайте от сместа в предварително намазаният със зехтин тиган.
Заравнявайте хубаво и печете тиганичките от тиквички по няколко минути от всяка страна.
За соса в купа сложете скира, може и кисело мляко, добавете нарязаните на дребно скилидки чесън, солта и зехтина и разбъркайте добре.
Поднесете докато са топли, защото когато разчупите, кашкавалът се точи на конци. Да ви е вкусно!
Ако обичате кюфтенца от тиквички и тази вариация на тиганички ще ви допадне.