Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Тиганички от тиквички

Тиганички от тиквички

Тиганички от тиквички
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
28/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Ако обичате кюфтенца от тиквички и тази вариации на тиганички ще ви допадне."

Необходими Продукти

  • тиквички - 321 г (рендосани и отцедени)
  • кашкавал - 151 г
  • яйца - 2 бр. (114 г)
  • крема сирене - 66 г
  • сол - 4 г
  • черен пипер - 1 г
  • овесени трици - 182 г
  • (за соса)
  • чесън - 2 скилидки
  • скир - 100 г
  • зехтин - 3 г
  • сол - на вкус
  • зехтин - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В продуктите съм посочила грамажа на тиквичките, след като вече са рендосани и отцедени от водата.

Вземете две-три тиквички, настържете ги на едро ренде, посолете ги и ги оставете да се отцедят от водата.

След това, когато ще слагате и останалите продукти, отцедете допълнително с ръце водата.

Смесете всички съставки, заедно с тиквичките и разбъркайте добре.

Загрейте тиган за палачинки на средна степен и с помощта на супена лъжица или такава за сладолед, слагайте от сместа в предварително намазаният със зехтин тиган.

Заравнявайте хубаво и печете тиганичките от тиквички по няколко минути от всяка страна.

За соса в купа сложете скира, може и кисело мляко, добавете нарязаните на дребно скилидки чесън, солта и зехтина и разбъркайте добре.

Поднесете докато са топли, защото когато разчупите, кашкавалът се точи на конци. Да ви е вкусно!

Ако обичате кюфтенца от тиквички и тази вариация на тиганички ще ви допадне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: