Начин на приготвяне
Слагаме млякото на тих огън да кипне, заедно със захарта и ванилиите.
Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на плътен сняг. След това със супена лъжица гребваме от тях, като се стремим да получим елипсовидна форма, и ги пускаме във врящото мляко.
Обръщаме ги внимателно с лъжица, като внимаваме белтъкът да не се превари, а да остане като гъба. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги слагаме в чиния.
Разбиваме жълтъците много добре заедно с брашното и ги изсипваме на тънка струя към млякото.
Бъркаме крема непрекъснато, докато се сгъсти. Отдръпваме го от огъня и продължаваме да бъркаме още 1-2 мин. Оставяме го да се охлади.
След това го изсипваме в подходящ съд, а върху него поставяме внимателно "лебедите". Върху всеки слагаме по 1 вишна от сладко.