Начин на приготвяне
Разбиват се 4 белтъка на сняг, след което се прибавя 1/2 ч.чаша захар и 2 суп.лъж. олио. Прибавя се 1/2 ч.чаша брашно чрез поръсване и се разбърква само с дървена лъжица.
Разбиват се жълтъците и останалите 3 яйца с 1 ч.чаша захар и 4 суп.лъж. олио. След като са вече разбити отново чрез поръсване се прибавя 1 ч.чаша брашно и сместа се разбърква с дървена лъжица. От тази жълта смес се отделя 1/3 и към нея се прибавя какаото. Разбърква се докато сместа се оцвети.
В намаслена форма за кекс най-напред се изсипва кафявата смес. Върху нея се поръсва какао, така че да няма участък без какао. След това се изсипва бялата смес и отново се поръсва с какао. Накрая се изсипва и жълтата смес.
Пече се кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Виж също как се прави глазура за кекс, как да съхраним кекс или научи тайните на вкусния кекс.
Коментари