Начин на приготвяне
Замесва се блатът от 1 яйце, 200 г брашно, 120 мл прясно мляко, 1/2 ч.л. мая (предварително разтворена в малко вода или прясно мляко), 1 ч.л. сол, 1 ч.л. олио. Разбъркват се до еднородна смес.
Замесената смес се изсипва в средно голяма тава, предварително намазана с малко олио или зехтин и поръсена леко с царевично брашно (за да не залепне).
Намазва се с доматен сос, нареждат се нарязани на кубчета колбас Чоризо. Нарязани на половина няколко маслини и се разхвърлят по тавата. Покрива се повърхността на пицата с настърган кашкавал.
В средата на пицата се чупи едно яйце. Около него се нарежда тънко нарязана гъба (печурка), а пънчетата на печурката се използват, за да се оформят лъчите на слънцето.
Пече се на 200 градуса 20 мин.