Начин на приготвяне
Изчистваме и измиваме добре спанака. След това го слагаме в подсолена вода да поври 5-6 мин. Отцеждаме го и го нарязваме на ситно.
Сгорещяваме маслото и запържваме брашното. След това разреждаме с водата от спанака и прясното мляко. След като свалим соса от огъня, прибавяме предварително разбитите яйца, спанака, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме сместа добре и я изсипваме в тавичка, в която отдолу сме сложили хартия за печене, предварително намазана с масло. Сваряваме ястието на водна баня до готовност (готово е, когато ястието се отдели от стените на тавичката).
След това го изваждаме в подходяща чиния.
Приготвяме соса, като запържваме брашното в сгорещения зехтин. Добавяме прясното мляко и разбъркваме добре. Оставяме соса да поври 5-6 мин, като от време на време разбъркваме.
Подправяме със сол, черен пипер, масло, жълтък и лимонов сок.
С така получения сос заливаме ястието.