Начин на приготвяне
Пригответе дълбоко гювече.
Нарежете праза на тънки кръгчета. Магданозените стръкове нарежете на едро.
Поставете в гювечето спанака, магданоза, празът, чесновата скилидка, кравето масло, синьото сирене, черен пипер, кимион, кардамон и сол.
Налейте малко водичка (около 3 с.л.), поставете капачето и сложете във студена фурна. Включете на максимална температура и печете около 40 мин
Извадете и пасирайте.
Спаначеният мус е подходящ за гарниране на задушени риби, различни видове печени меса и сирена на плоча.
Принципно е възможно да приготвите спаначения мус с пресен спанак и на тиган. Може да използвате готварска сметана вместо синьо сирене.
Имайте свободата да овкусите с ваши любими подправки.
Приятен апетит!