Домашни локумки с масло

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашни локумки с масло1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30-40 бр.
"За похапване или да почерпим неочаквани гости - хубаво е да имаме под ръка от тези домашни локумки с масло."

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 300 г
  • брашно - около 400 г
  • локум - 2 пакетчета
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и добавете киселото мляко, олиото, разтопеното масло и 100 г пудра захар.

Замесете меко тесто, като по желание добавете ванилия. Оставете тесото в хладилника за 2 часа.

Разточете тестото на тънка кора и нарежете на правоъгълници или триъгълници. В единия край сложет парченце локум и орех и завийте на руло.

Подреждайте домашните локумки в тава с хартия за печене и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна до порозовяване.

Още топли локумките се овалват в пудра захар. Като се извадят веднага се овалват в пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
45
34
20
10
Дай твоята оценка: