Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Салата от печен лук и яйца

Салата от печен лук и яйца

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Салата от печен лук и яйца
Снимка: Величка Калева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Бърза и супер вкусна салата от кухнята на баба"

Необходими Продукти

  • лук - 3 средни глави
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • олио
  • оцет
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необелени глави лук се увиват във фолио и се изпичат за 30 минути в загрята фурна.

Яйцата се варят 7-8 минути от момента на завирането на водата. Не ги вадете от врялата вода, за да продължи процесът на варене и да не са рохки.

Махате люспите на опечения лук и го режете на кубчета. Хлъзгав е - внимавайте с ножа.

Яйцата също се режат на кубчета.

Смесват се двата продукта, овкусяват се със сол, олио и оцет. Поръсват се с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: