Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Рулца»Рулца от раци в патладжан

Рулца от раци в патладжан

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Рулца от раци в патладжан
Снимка: Зори
2 / 7
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Супер лесни за приготвяне и супер вкусни за изяждане"

Необходими Продукти

  • патладжан - 2 бр.
  • рулца от раци - 2 опаковки
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко свежи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити патладжани нарежете на филийки по дължина. Посолете хубаво и поставете в наклонен съд или в гевгир за около 20 минути, за да му изтече горчивият сок.

Смесете зехтина, черния пипер, соевия сос и ситно нарязаните скилидки чесън в купа и потопете всяка филийка от патладжана в сместа.

Загрейте скарата и сложете патладжана да се изпече от всяка страна за около 7 минути. При обръщането им мажете с четка от маринатата.

Във всяко изпечено парче патладжан сложете по 1 брой от размразените рулца от раци и с притискане завийте на руло.

Забодете с клечка за зъби всяко руло и върнете на скарата за около още пет минути.

Сервирайте рулцата залети с остатъка от марината и ситно нарязани листа магданоз.

Рулцата от раци в патладжан са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: