Вкусна торта с ягодов пудинг

Вкусна торта с ягодов пудинг
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Бисквитена торта, но за истински ценители на вкусните десерти"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 опаковка Роден край с масло
  • бисквити - 1 опаковка Роден край с какао
  • пудинг - 2 пакетчета, ягода
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 8 с.л.
  • масло - 60 г
  • течен шоколад - 150 г
  • орехи - 2 - 3 с.л. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете съдържанието от пакетчетата пудинг в купа. Сложете захарта и 8 с.л. студено прясно мляко.

Разбийте хубаво сместа.

Сложете млякото на огъня и когато заври, го свалете. Започнете да прибавяте разбития пудинг на тънка струя, като непрекъснато бъркате. Върнете го отново на огъня и бъркайте, докато се сгъсти. Свалете го от огъня и го разделете на две равни части.

В едната сложете маслото и бъркайте, докато се разтопи. В другата сложете течен шоколад. Разбъркайте хубаво до получаване на еднородна шоколадова смес.

На дъното в тавичка подредете бисквитите с какао. Залейте ги с ягодов пудинг. Отгоре подредете светлите бисквити с масло, след което ги залейте с шоколадовия крем.

Загладете добре и поръсете с печени и смлени орехови ядки. Сложете тортата в хладилник за не по-малко от 4-5 часа преди консумация.

Тортата е много вкусна! С аромат на ягоди и шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Гери, страхотна е, такава торта бих я предпочела пред изискани и бутикови торти покрити с фондан.
Обожавам бисквитени торти, може да са семпли и обикновени, но са страшно вкусни :)
11.02.2017 12:42
1
1
Покажи всички подкоментари