Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Коледна торта с пудинг и сметана

Коледна торта с пудинг и сметана

Коледна торта с пудинг и сметана
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Тази торта има всичко, което е необходимо за перфектния десерт - шоколад, сметана, пудинг, нежен крем и щипка любов, за да ви е сладко, когато си хапвате"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 250 г
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • кафе - 1 с.л. сварено
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 450 г
  • кисело мляко - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сироп
  • прясно мляко - 1 к.ч. (150 мл)
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • крем
  • пудинг - 1 пакет с варене
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • бита сметана - 200 мл
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • есенция - портокал
  • лешници - 1 ч.ч. ситни
  • захарни звезди
  • глазура - 1 пакет готова млечна на Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатът е страхотен, точно за торта с диаметър 26 см.

Разбиват се с миксер яйца и захар. Прибавят се кисело мляко, сварено кафе, ванилия и олио. Разбиват се още малко и накрая сипваме брашното, пресято с бакпулвера.

Сипва се на части, до нужната гъстота. Във форма с диаметър 26 см, върху хартия, сипваме тестото. И печем в загрята фурна на 170 градуса около 50 минути, до суха клечка. И изваждаме да се охлади нашия блат за торта.

Смесва се топло прясно мляко със захар и се разбърква да се разтопи, накрая прибавяме 1 к.л. есенция от портокал. Приготвя се крем за торта, като се загрява прясно мляко със захар, добавяме разтворен пудинг ванилия с малко вода и сипваме в горещото мляко.

Вари се на слаб огън, да се сгъсти, като се разбърква с тел да не загори. Сваля се кремът, прехвърляме в купа, добавяме масло да се разтопи. Покрива се с фолио, оставя се на хладно.

Разбива се течна сметана с течен шоколад на крем, добавя се и заквасена сметана. Смесва се пудинга със сметановия крем и сглобяваме тортата.

Блатът се изравяна с къдрав нож отгоре, изрезките се хапват, разделя се на три тънки блата. Във формата редим блат, сиропиран леко с лъжица, крем, блат, сироп и накрая завършваме с крем.

Оставяме сметановата торта да стегне в хладилника. Сваля се рингът, стените се поръсват със смлени лешници. В съд с гореща вода се поставя пакет глазура, да се размекне за 10 минути. Изважда се пакетът от горещата вода и се подсушава.

Отрязва под ъгъл и с него се залива отгоре тортата и се размазва с четка. Бързо се стяга, работете бързо. Върху лента хартия за печене с четка от разтопената глазура се оформят три елхички и отгоре поръсваме със звездички.

Когато се стегнат, с тях се украсява тортата и се поръсва с бели кокосови стърготини! Сервира нашата коледна торта със сметана и пудинг за празника. Сочна и много вкусна! Честита Коледа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: