Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с праз и топчета от грис

Супа с праз и топчета от грис

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Супа с праз и топчета от грис
Снимка: Даниела Русева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"За нула време ще приготвите вкусна супичка с кнедли от грис, в който всички ще се влюбят от първата лъжица"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр
  • моркови - 1 бр
  • картофи - 2 бр
  • праз - 3 стръка /само зелената част/
  • домати - 1 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова вегета
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз - 1 китка
  • ЗА КНЕДЛИТЕ
  • масло - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • грис - 6 - 7 с.л. пшеничен
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете най-напред със заготовката за кнедлите. Разбийте мекото масло с вилица и прибавете един по един жълтъците.

Прибавете млякото, малко сол и пшеничения грис. Разбъркайте добре, загладете и оставете в хладилник да се постегне за около 20-30 минути. През това време започваме да готвим супата.

Накълцва се само зелената част на праза и леко се запържва в тенджера с малко олио. Залива се с вода около 2. 5 литра и оставяме да заври.

С едро ренде се настъргват изброените зеленчуци и се пускат в кипналата вода. Подправя се по желание - с кубче зеленчуков бульон, /вегета/ и сол на вкус. Щом поври 5-6 минути, прибавяме обеления домат, също настърган с ренде.

Когато и домата се свари, започваме да пускаме във врящата вода кнедлите, като от сместа с гриса се взема с кафена лъжичка, не много пълна, и бързо се пускат в супата.

Изплуват ли кнедлите на повърхността, отдръпваме тенджерата от огъня. Поръсете с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: