Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Бързи и лесни банички на тиган

Бързи и лесни банички на тиган

Бързи и лесни банички на тиган
Снимка: Гери Кръстева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Хем бързо ще ги приготвите, хем ще си хапнете до насита"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет Фамилия (500 г)
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 125 г разтопено
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • олио - 50 мл за плънката
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата добавяме в киселото мляко, за да изкипи хубаво. Разбиваме яйцата и добавяме към него 50 мл олио и накрая киселото мляко със содата.

Взимаме една кора и с лъжица поръсваме от плънката, на всяка кора по 2 до 3 ч.л. и натрошаваме малко сирене отгоре.

Завиваме така че да се получи плик и плънката да не се разтече.

Всяка баничка пържим в тиган с 1 с.л олио докато се получи кафеникав цвят.

Стават изключително бързо, така че внимавайте да не ги загорите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: