Домашни крутони

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
6
11/02/2017
"За всяка уважаваща себе си крем супа е въпрос на чест да бъде поднесена с домашно приготвени крутони "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 878
  • Преглеждания за месеца551
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пълнозърнест хляб - 8 филийки
  • зехтин - 100 мл
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филийките хляб се режат на малки парчета. Нарязаният хляб се прехвърля в дълбока купа и отгоре се изсипва зехтина.

Купата се разклаща хубаво, така че зехтинът да се поеме от хляба. В отделна купа се смесват подправките и се разбъркват хубаво.

След това постепенно се прибавят към нарязания хляб. Разбъркват се с лъжица. След това се изсипват в тава постлана с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 170-180 градуса. Пекат се за около 20-25 минути. През това време се разбъркват 3-4 пъти, за да не загорят.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар