Домашни крутони

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"За всяка уважаваща себе си крем супа е въпрос на чест да бъде поднесена с домашно приготвени крутони"

Необходими Продукти

  • пълнозърнест хляб - 8 филийки
  • зехтин - 100 мл
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филийките хляб се режат на малки парчета. Нарязаният хляб се прехвърля в дълбока купа и отгоре се изсипва зехтина.

Купата се разклаща хубаво, така че зехтинът да се поеме от хляба. В отделна купа се смесват подправките и се разбъркват хубаво.

След това постепенно се прибавят към нарязания хляб. Разбъркват се с лъжица. След това се изсипват в тава постлана с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 170-180 градуса. Пекат се за около 20-25 минути. През това време се разбъркват 3-4 пъти, за да не загорят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: