Начин на приготвяне
Супата:
Нарязваме лука на едро. Измиваме гъбите и ги нарязваме на тънки ивички. В тенджера на умерен огън разтапяме маслото. След като се сгорещи изсипваме лука и гъбите, подправяме ги с малко сол и ги оставяме да се задушат за 5 мин.
След това прибавяме малко по малко и при непрекъснато бъркане пресятото брашно, но не го слагайте на веднъж, защото ще се получат буци и крем супатани няма са стане гладка.
Добавяме водата и леко затопленото прясно мляко и бъркаме много старателно. Варим супата на слаб огън за 10-15 мин. Към края на варенето прибавяме и черен пипер на вкус.
Крутоните:
Нарязваме на кубчета 2 филийки черен или пълнозърнест хляб. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Слагаме го в тавичка и поливаме с малко зехтин. Печем на предварително загрята на 150 градуса фурна за 20 мин., като се разбъркват 2-3 пъти докато се пекат.