Начин на приготвяне
Първо се приготвя кремът. Загрява се 400 мл прясно мляко с добавена в него захар. В останалите 100 мл се разбърква с вилица ягодовия пудинг на кашичка и сипваме на тънка струя в загрятото прясно мляко. Бърка се на умерен огън докато сгъсти и се сваля от огъня.
Добавя се маслото, разбъркваме да се разтопи от топлината и оставяме леко да се охлади. В купа смесваме заквасена сметана, пудра захар и течен шоколад, разбърква се на еднородна смес за втория крем.
Бисквитите се начупват на малки парченца и се разпределят на дъното на 4 чаши или купички. Отгоре се покрива с ягодов пудинг, върху него сметанов крем и така се редуват докато се напълнят чашките.
Отгоре сипваме по 1 ч л сладко от боровинки, декорираме с шоколадова бисквитка сърце и поръсваме със смлени орехи. Поднасяме десерта охладен.