Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на трохи с помощта на пасатор. Добавете ликьора Амарето и разбъркайте.
В купа смесете крема сиренето с пудрата захар и разбъркайте добре.
Разбийте сметаната на сняг в отделен съд и прибавете на етапи към крема от маскарпоне.
Разделете сместа на две половини и добавете няколко лъжици от сиропа на черешите в едната. Разбъркайте добре до получаване на светло розов крем.
Започнете да подреждате чашките трайфъл, като поставите пласт какаови бисквити, коктейлни череши по ръба на чашата и бял крем, повторете като завършите с розовия крем.
Редуцирайте на тиган останалата течност от коктейлните череши до получаване на концентриран сироп. Плейте трайфълите за финал и сервирайте.
Коментари