Начин на приготвяне
Размиваме маслото, което трябва леко да ни е меко, със захарта до побеляване. Постепенно добавяме виното.
Пресявам си брашното, добавяме постепенно и него, като бъркаме първо с лъжица, после с ръка. Върху набрашнен плот си месим гладко тесто.
Разточваме на правоъгълник. След това с нож режем листа на малки правоъгълници.
В началото на всеки от малките слагаме от сладко от боровинки и навиваме на пурички. И така със всички. Нареждаме пуричките в тава застлана с хартия за печене.
Печем на 180 градуса в загрята фурна, но не много. Още топли, поръсваме обилно с пудра захар с цедка, може и да го оваляте. Редим в табличка или купа.
След като се охладят, ги хапваме, защото са мазнички, докато са топли.