Пияна кокошка в гювеч

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492411
Пияна кокошка в гювеч
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
12/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
315 мин.
Порции
4
"Обичате бабината кухня? Ето ви една рецепта за домашна кокошка, с която ще впечатлите дори и баба си"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр. цяла
  • бяло вино - 500 мл
  • розмарин - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре птицата и отстранете перушинките с пинсета. Разфасовайте, като отделите бутчетата и крилцата, а тялото разрежете на две половини.

Подредете кокошката в гючеча, прибавете ситно нарязания розмарин, солта и пипера, залейте с виното и добавете една чаша вода.

Печете кокошката на бавен огън около 180-200 градуса 4-5 часа докато течността почти изври, а месото само започне да се отделя от кокала.

По желание може пияната кокошка в гювеч да се сервира със задушени зеленчуци и чаша охладено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: