Начин на приготвяне
Кокошката се почиства и измива. Посолява се със сол и черен пипер, намазва се хубаво със смес от счукан чесън и олиото отвътре и отвън и се оставя на страни.
Кромидът и зеленият лук се почистват и нарязват на ситно. Чесънът се обелва и нарязва на шайби, обелените моркови се режат на кубчета.
Всички зеленчуци се прехвърлят в леко намаслен гювеч, поръсват се със сол, черен пипер и кимион, добавя се замразеният грах и около 500 мл вода или домашен пилешки бульон.
Разбърква се и се добавя и кокошката.
Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна. Фурната се пуска на 250 градуса и след половин час се намалява на 200 градуса.
Пече се около 2 часа или до готовност на месото.
Добър апетит!
Кокошката в Гювеч е готова.
По същия начин можете да приготвите и пиле в гювеч.