Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Домашна кокошка с картофи в гювеч

Домашна кокошка с картофи в гювеч

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Домашна кокошка с картофи в гювеч
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
16/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Из цялата къща се носи ароматът на домашната кокошка с картофи в гювеч"

Необходими Продукти

  • домашна кокошка - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 1.5 кг
  • олио
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашната кокошка се нарязва на по-малки парчета и се измива. Слага се в гювеча с вода и олио и се слага във фурната.

Домашната кокошката е по-жилава има нужда от дълго готвене, за да стане крехка.

Затова, докато се подготвят останалите продукти, се пече.

Лукът се обелва и нарязва на едро. Морковите се обелват и измиват.

Нарязват се на едро. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едро.

Гювечът се изкарва от фурната и подготвените зеленчуци се добавят. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Ако е необходимо, се добавя още вода. Разбърква се.

Самият гювеч се захлупва и се връща във фурната за 3 часа.

Из цялата къща се носи ароматът на домашната кокошка с картофи в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: