Начин на приготвяне
Слагаме млякото да се свари заедно със захарта. След като това стане, отделяме в друг съд 1 ч.ч. от млякото и го оставяме малко да се охлади. Когато това стане добавяме към него брашното.
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците на пяна и ги добавяме при непрекъснато бъркане към свареното мляко (което отново слагаме на котлона).
След това добавяме и размитото брашно и бъркаме, докато кремът се сгъсти. Ароматизираме с ванилиите.
Накрая добавяме разбитите на сняг белтъци и разбъркваме с дървена лъжица.
Готовият крем насипваме в чашки, като в средата слагаме от сладкото. Оставяме го да изстине.
През това време разбиваме сметаната със захарта и млякото и с тази смес украсяваме крема.
Отгоре заливаме с плодов сироп.