Кейк с какао и рикота

Даниела РусеваДаниела РусеваГотвач31777781
13/02/2017
"Има нещо неустоимо в сладкишите с рикота, което ни кара да искаме още и още "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 123
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се отделят и ги разбийте с миксер заедно с шест лъжици захар до побеляване. Прибавете брашното, като преди това го пресейте с какаото, бакпулвера и нишестето.

Белтъците отделно разбийте най-напред на слаби обороти с миксер на сняг, добавете шест лъжици захар и 2 прахчета ванилия и доразбийте на гъст крем.

Прибавете поетапно белтъците към жълтата смес и разбъркайте с шпатула. Кремът рикота, заедно с едно яйце, разбито с вилицата и пудрата захар, разбъркайте с лъжица и ароматизирайте с ванилията и ромова захар на д-р Йоткер.

В кексовата тавичка застелете хартия за печене, за да може след това по-лесно да се отлепи. Сипете от кафявата смес по-голямата част от нея и поръсете отгоре с орехи, а върху тях пускайте на различни места по 1 с.л. рикота.

Сипете и останалата кафява смес и сложете да се пече в предварително загряла фурна на 180 градуса за 45 минути.

Щом изстине, обърнете кейка и поръсете с малко пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар