Начин на приготвяне
В купа счупете яйцата. Добавете захарта и разбийте с миксер до получаване на гладък крем.
Пресейте брашното с двете ванилии и щипка сол. Добавете го на малки порции към яйчената смес, като бъркате внимателно отдолу нагоре, за да не спадне сместа.
Излейте 6 супени лъжици лимонада или газирана вода и 6 супени лъжици слънчогледово олио. Хомогенизирайте добре кексовата смес.
Подмажете кръгла форма за кекс с краве масло и посипете с галета.
Излишната изтръскайте. Изсипете разбитата смес. Изпечете кейкa на 180°C в предварително загрята фурна за около 25-30 мин.
Изчакайте 5 мин, преди да обърнете формата, и извадите кекса. Охладете на решетка.
В малка тенджерка налейте една чаена чаша вода, добавете захарта и пресятото какао. Сварете сиропа, след кипване около 5 мин.
Отстранете съда от котлона и добавете кравето масло. Разбъркайте, докато се разтопи. С молив направете дупки в кекса. В тях излейте охладения сироп.
Поръсете мокрия кекс с пудра захар. Кейкът е винаги сполучлив и много вкусен!
Да Ви е сладко!