Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с какао и рикота

Кейк с какао и рикота

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Кейк с какао и рикота
Снимка: Даниела Русева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Има нещо неустоимо в сладкишите с рикота, което ни кара да искаме още и още"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л. натурално
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • какао - 3 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • рикота - 250 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр
  • ванилия - 3 прахчета
  • захар - 1 к.л. ромова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се отделят и ги разбийте с миксер заедно с шест лъжици захар до побеляване. Прибавете брашното, като преди това го пресейте с какаото, бакпулвера и нишестето.

Белтъците отделно разбийте най-напред на слаби обороти с миксер на сняг, добавете шест лъжици захар и 2 прахчета ванилия и доразбийте на гъст крем.

Прибавете поетапно белтъците към жълтата смес и разбъркайте с шпатула. Кремът рикота, заедно с едно яйце, разбито с вилицата и пудрата захар, разбъркайте с лъжица и ароматизирайте с ванилията и ромова захар на д-р Йоткер.

В кексовата тавичка застелете хартия за печене, за да може след това по-лесно да се отлепи. Сипете от кафявата смес по-голямата част от нея и поръсете отгоре с орехи, а върху тях пускайте на различни места по 1 с.л. рикота.

Сипете и останалата кафява смес и сложете да се пече в предварително загряла фурна на 180 градуса за 45 минути.

Щом изстине, обърнете кейка и поръсете с малко пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: