Начин на приготвяне
Жълтъците се отделят и ги разбийте с миксер заедно с шест лъжици захар до побеляване. Прибавете брашното, като преди това го пресейте с какаото, бакпулвера и нишестето.
Белтъците отделно разбийте най-напред на слаби обороти с миксер на сняг, добавете шест лъжици захар и 2 прахчета ванилия и доразбийте на гъст крем.
Прибавете поетапно белтъците към жълтата смес и разбъркайте с шпатула. Кремът рикота, заедно с едно яйце, разбито с вилицата и пудрата захар, разбъркайте с лъжица и ароматизирайте с ванилията и ромова захар на д-р Йоткер.
В кексовата тавичка застелете хартия за печене, за да може след това по-лесно да се отлепи. Сипете от кафявата смес по-голямата част от нея и поръсете отгоре с орехи, а върху тях пускайте на различни места по 1 с.л. рикота.
Сипете и останалата кафява смес и сложете да се пече в предварително загряла фурна на 180 градуса за 45 минути.
Щом изстине, обърнете кейка и поръсете с малко пудра захар.