Пържена скумрия с лук

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
13/02/2017
"Пържена скумрия за ценители. Божествена е с пържени картофки и чаша бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 791
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • лимонов сок - 50 мл
  • сол
  • риган
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и подсушава. Ако е с глава тя се отрязва. Всяка риба се реже през средата.

Получените филета се поръсват с лимоновият сок и се ръси черен пипер и сол на вкус. Оставя се така за около 30 минути, за да се маринова.

След това в сгорещен тиган с олио всяко филе се овалва в брашно, от двете страни и се поставя в тигана за пържене.

Между филетата, в тигана, се поставя част от нарязания на филийки лук. Рибата се обръща от двете страни.

Същото се прави и с лука. Когато той е поизпържен се изважда и се слага нов.

Готовата риба се поднася заедно с изпърженият лук и с подходяща салата според сезона. Божествена е с пържени картофки и чаша бира.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар