Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена скумрия със сос от маслини

Пържена скумрия със сос от маслини

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Пържена скумрия със сос от маслини
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Хрупкава скумрия с ароматен сос от маслини - един чуден повод да си кажем наздраве"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • маслини - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - 2 г
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се изчиства от вътрешностите и се измива. Нарязва се на шайби, накапва се с лимонов сок и се посолява. Оставя се за половин час за да поеме вкуса.

На дъното на дълбок тиган се загрява олио. Парчетата риба се овалват в брашно и се изпържват добре. Нареждат се в чиния.

Чесънът се почиства и счуква. Разрежда се с водата.

В част от останалата от пърженето мазнина се слагат 2 с.л. брашно. Запържва се и се добавя чесновата смес, подправките и се бърка до получаване на гладка каша.

Маслините се пасират заедно с част от кашата. Получава се гъста черна смес. С нея залейте рибата, а останалата бяла каша излейте около парчетата.

Рибата се оставя леко да изстине и да поеме от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: