Начин на приготвяне
Измийте и почистете скумриите. Отстранете главите, опашките и перките, разделете на филета и ги обезкостете. Поръсете със сол, черен пипер филетата и оставете настрани.
През това време си подгответе зеленчуците.
Обелете лука и моркова, лука нарежете на шайби, моркова нарежете на полумесеци.
Почистете чушката от семките и нарежете на ивички. Скилидките чесън обелете и нарежете на шайби.
Доматите обелете и нарежете на кубчета. Запазете сока от доматите.
В дълбок тиган с незалепващо покритие изпържете с малко олио филетата скумрия. Изпържената риба разпределете в порционни чинии.
В същия тиган задушете първо лука, след което добавете морковите и чушките и когато зеленчуците омекнат, добавете доматите заедно със сока им.
Овкусете със сол и черен пипер, добавете чесъна, намалете котлона и оставете соса да покъкри 15 - 20 минути.
С готовия зеленчуков сос залейте филетата пържена скумрия и поднесете, гарнирани със свеж магданоз.
Пържената скумрия със зеленчуци е много вкусна!
Ако обичаш да хапваш скумрия, опитай и рецептите ни за скумрия с доматен сос или чудна скумрия с ориз.