Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с нахут и кисело зеле

Свинско с нахут и кисело зеле

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско с нахут и кисело зеле
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Дояло ни се е нещо традиционно, но не обикновено, а такова, каквото отдавна не сме опитвали, точно като това Свинско с нахут и кисело зеле"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г сварен
  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • праз - 1 стрък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • свинско месо - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута за една нощ. Измийте, налейте чиста вода и го сварете до готовност.

Нарежете месото на хапки и ги запържете в сгорещено олио.

Добавете нарязания праз, след няколко минути прибавете и киселото зеле. Хубаво разбъркайте, налейте около 1 ч.ч. вода и оставете да се задушава, като периодично разбърквате.

Накрая прибавете подправките и нахута. Хубаво разбъркайте и изсипете сместа в тавичка.

Печете на 200 градуса около 40 минути или докато остане на мазнина.

Свинското с нахут и кисело зеле е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: