Капама по Белишки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Капама по Белишки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
480 мин.
Общо
520 мин.
Порции
12
"С толкова вида месо няма как тази капама да не е великолепна, но ще сбъркате ако не я поднесете с руйно червено вино"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • телешко месо - 500 г
  • свинско месо - 500 г
  • свински гърди - 500 г
  • заешко месо - 500 г
  • сърнешко месо - 500 г
  • домашна сланина - 500 г
  • домашна наденица - 500 г
  • кисела зелка - 1/2 бр.
  • червено цвекло - 1/2 глава
  • дафинови листа - 3 - 4 бр.
  • черен пипер
  • гъби - 1/2 буркан
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд на дъното нареждаме зелеви листа и нарязана на филийки сланина.

Месото нареждаме на редове, като между дивечовото месо слагаме сланина, а между другите редове слагаме от нарязаното зеле, цвеклото, гъбите и черен пипер.

Отгоре слагаме гърдите и заливаме с виното. Слагаме всичко да се задуши в умерена фурна за около 6-7 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: