Безглутенова лазаня с тиквички

14/02/2017
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Изключително гурме предложение за всички, които досега са се отказвали от лазанята - хапвайте и споделайте "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 650
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измих и нарязах на ленти 5 тиквички, наредих ги в тавата на фурната, която застлах с хартия. Полях ги със струйка зехтин, поръсих с морска сол и пекох на максимални градуси до зачервяване. Изпекох 2 тави.

Докато тиквичките се пекоха, нарязах около 100 г шунка, 3 моркова, 100 г кайма, голяма скилидка чесън и половин глава лук. Изсипах всичко в тиган с малко зехтин и задуших за кратко под капак.

Овкусих с червен, черен пипер и сол. Добавих 300 мл доматен сок и 2 с.л. доматено пюре. Оставих да къкри, докато се сгъсти и поръсих с копър и магданоз.

В тенджера сложих 3 с.л. оризово брашно да се запече. Когато започна да пожълтява, добавих 1 ч.прясно мляко, сол и бучка масло. Бърках 5 минути и настъргах 50 г кашкавал. Бъркането продължи докато соса се редуцира и започнат да излизат големи балони. Отделих и него настрана. И започнах сглобяването на моята псевдо лазаня :)

Аз нямах толкова малка тавичка, за това използвах форма за терин. Сложих от белия сос на дъното, наредих отгоре тиквички една до друга, върху тях от червения сос, после пак бял, тиквички и червен. Завърших с бял сос и отгоре настъргах кашкавал обилно.

Не се притеснявайте, най-бавно е печенето на тиквичките. Оттам нататък яденето ви е почти готово. Мушкате лазанята във все още загрятата фурна и оставяте само кашкавала да придобие апетитен загар.

Важно! ! ! Не трябва и в двата соса да остава излишна течност, защото при ваденето, лазанята ще ви се разпадне.Оставете и двата соса да се сгъстят хубаво! Приятен апетит!

Авторска рецептаподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар