Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Разкошна лазаня с тиквички

Разкошна лазаня с тиквички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Разкошна лазаня с тиквички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
23/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Днешната лазаня достига на трапезата ви със специалното съдействие на няколко свежи тиквички"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 6 бр. пресни
  • тиквички - 2 бр.
  • скаморца - 120 г пушена (вид сирене)
  • шунка - 120 г тънко нарязана
  • пармезан - 80 г настърган
  • сол
  • зехтин
  • за бешамела
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 40 г
  • масло - 60 г
  • индийско орехче - щипка
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките на едро ренде. Сложете ги в тиган със загрята 1 к.ч. зехтин. Посолете, захлупете съда и задушете зеленчука за 5 мин. Отстранете съда от от котлона и охладете.

В малка тенджерка разтопете кравето масло. Добавете брашното и запържете за кратко. Излейте наведнъж студеното прясно мляко и започнете веднага да бъркате с телена бъркалка, докато Бешамелът се сгъсти до консистенция на боза. Може да го оставите и малко по-рядък, за белите лазани е по-добре, те нямат друг сос. Готовият Бешамел овкусете с щипка настъргано индийско орехче и щипка сол.

Във вряща подсолена вода бланширайте корите за лазаня за 1-2 мин. Извадете ги в гевгир и облейте със студена вода. Наредете корите на памучна кърпа.

В тава сложете няколко с.л. Бешамел. Покрийте с кори, поръсете ги с настъргани тиквички, върху тях сложете тънък слайс шунка, поръсете с кубчета Скаморца и настърган Пармезан. Полейте с няколко с.л. Бешамел. Отново наредете кори, тиквички, шунка, скаморца, пармезан и Бешамел.

Върху последната кора изсипете само Бешамел и поръсете с настърган пармезан.

Нарежете лазанята на парчета. Поразтръскайте тавата за да се разпредели добре Бешамелът.

Изпечете лазанята с тиквички в предварително загрята на 190°C фурна с вентилатор до приятен загар.

Поднесете топла!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Благодаря, Габриела! :)
Радвам се, че Ви е харесала! Правя я и с пушена сьомга на мястото на шунката и филаделфия вместо пармезан. Получава се много вкусно :)!
01.08.2019 19:12
1
Покажи всички подкоментари
Габриела
Габриела
Страхотна се получи :)
Благодаря за рецептата! :)
01.08.2019 13:41