Начин на приготвяне
Смесете орехите, брашното, щипка ванилия и щипка канела. В купа разбийте маслото и пудрата захар. Прибавете разтопения шоколад. Прибавете жълтъка, а след това разбъркайте с брашното и ядките. Добавете виното и разбъркайте добре.
Разбийте белтъка със захарта до гъст крем. Внимателно прибавете получения крем към тестото, като бъркате от горе надолу.
Напълнете със сместа 3/4 от предварително намаслена и набрашнена пoдходяща форма за сладкиши. Печете на 170 градуса около 1 час, извадете от формата и оставете да изстине напълно.
Пригответе шоколадовата глазура, като нарежете шоколада и го сложите в купа. Кипнете сметаната с глюкозата и залейте шоколада. Разбъркайте с шпатула до получаване на кадифен крем.
Залейте тортата с глазурата. По желание украсете с млечен и черен настърган шоколад.
Ще се влюбите в това шоколадово изкушение.
Коментари