Английски крамбъл

Английски крамбъл

Petya KeranovaPetya Keranova
Новак
18
109
70
24
14/02/2017
"Толкова вкусен сладкиш, който обяснява донякъде защо англичаните непрекъснато пийват чай"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 096
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Разпределете ги в тавата за печене и ги поръсете със захарта. Разбъркайте ги и ги подравнете.

Смесете брашното, овесените трици, 100 г от кафявата захар, счуканите орехи и маслото и ги претривайте с ръце до получаване на маслените трохи. Разпределете ги равномерно върху ябълките.

Най-отгоре поръсете останалите 100 г кафява захар, която леко ще се карамелизира при печенето и ще предаде допълнителен вкус и аромат.

Печете на 200 градуса за 30-40 минути. Оставете леко да се охлади и го поднесете с лъжица от разбитата сметана. Крамбълът е най-добре да се понася леко топъл със студена неподсладена сметана.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар