Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Спанак със свинско и кисело мляко в гювече

Спанак със свинско и кисело мляко в гювече

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115014442
Спанак със свинско и кисело мляко в гювече
Снимка: Нина Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Пролетно предложение със свинско месце, от което ще се възползваме, когато излезе пресния спанак"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • спанак - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • масло
  • сол
  • червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на малки парченца и го задушете в малко мазнина и малко вода. Към края прибавете нарязания на ситно лук и оставете още малко на котлона като разбърквате често. Накрая добавете солта и червен пипер (не е задължителен).

Почистете спанака и го нарежете. Сложете го да се задушава. След това прибавете и спанака към месото и оставете 5-10 минутки на котлона да се задушават заедно.

Пресипете месото със спанака в малки гювечета и прибавете масло и джоджен. Сложете във фурната за 15 минути. Гювечетата са готови. Преди сервиране сложете кисело мляко.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: