Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Домашна свинска кайма

Домашна свинска кайма

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашна свинска кайма2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.

Необходими Продукти

  • свинско месо - по - тлъсти месни изрезки, коремен мускул, джолани и плешка
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - малко, при нужда
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За домашна кайма трябва да смелите месо от свински изрезки, по-тлъсти части и т.н. В мелачка за месо смелете желаното количество кайма. Овкусете я със сол и черен пипер и я използвайте веднага за ястия.

Ако искате да консервирате каймата в буркани, загрейте малко мазнина и я запържете хубаво, докато стане на трохи. Овкусете я със сол и черен пипер и снемете съда от котлона.

Натъпчете каймата хубаво в буркани така, че мазнината да изплува отгоре. Затворете бурканите и вакумирайте за 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: